grup-terapisi

Grupla psikolojik danışmada, psikologunuzla bireysel görüşme yerine sizinle benzer sorunlar yaşayan 6 ile 12 arasında kişiden oluşan grup içinde bir araya gelirsiniz. Grup içinde kendinizin ve başkalarının davranışlarını gözlemleyebilir, yaşadığınız benzer durumlar hakkında karşılıklı duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilir, geri bildirimlerde bulunabilirsiniz.

Grupla psikolojik danışma oturumları, genellikle haftada bir yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer. Bunların yanında bireysel psikolojik danışmaya göre daha ekonomiktir.

Bireysel danışmanlıktan farklı faydalı yönleri olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır. Psikolog, danışanların hepsinin birbirlerinden destek alarak sorunlarını azaltmalarını ve davranışlarını şekillendirmelerini sağlar.

Grupla psikolojik danışmanlık sosyal bir ortam içerisinde danışanların sorunlarını incelemelerini ve kaygıları üzerine anında geribildirim almalarını sağlar. Kişiler birbirleriyle özgürce konuşmaya teşvik edilir.

Grupla psikolojik danışmanlık yardımıyla yalnız olmadığınızı, sizin sorunlarınıza benzer kimselerle sorunlarınızı paylaşabilir olduğunu görür, sizi anlayacak kişilerle beraber olabileceğinizi hissedersiniz.

Genellikle grup katılımcıları, birbirlerinden bir şeyler öğrenebilecek insanlardır. Grubun oluşum aşamasında utanma ve çekinme gibi duygular hissetmek normaldir. Zamanla güvenli bir ortam yaratılır, katılımcılar kendilerini daha iyi ifade edebilirler.

Grup Terapisi ve Danışmanlıkta Çalışılan Konular
Depresyon
Kaygı
Panik
Kayıp ve Yas Yaşantısı
Boşanma ve Ayrılık
Hamilelik Dönemi
Alkol ve Madde Bağımlılığı
Cinsel İstismar ve Taciz
Sosyal Fobi
Sınav Kaygısı